Bylo zahájeno 1 580 trestních případů, v nichž 628 bylo obviněno ze zločinů souvisejících s podzimní válkou o Náhorní Karabach, informovala arménská generální prokuratura. Na seznam hledaných bylo zařazeno 40 žoldáků, kteří bojovali na straně Ázerbájdžánu.

Jak napsal „Kavkazský uzel“, vyšetřovatelé v březnu vznesli obvinění proti náměstkovi generálního štábu Arménie Andranikovi Makarjanovi. V důsledku rozkazů generála Makarjana zmizel během války v Náhorním Karabachu oddíl 60 vojáků. Obvinění vznesená proti generálovi jsou neopodstatněná, uvedl jeho právník.

V rámci více než 1 580 trestních případů souvisejících s podzimní válkou v Náhorním Karabachu bylo vzneseno obvinění proti 628 občanům, včetně vysokých důstojníků, informovala kancelář arménského generálního prokurátora. Vyšetřují se případy porušování předpisů při odvodech a mobilizaci, korupce při nákupu zbraní, „trestní opomenutí“ ve vedení armády a samostatných jednotek a neuposlechnutí příkazů velení,“ uvedl s odkazem na ministerstvo „Armenpress“.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/363642/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »