Tříletý žák mateřské školy v Tbilisi byl zbit pedagogem; dřívější chovanci v sirotčinci v Kodžori si stěžovali na systematické násilí a psychický nátlak, uvádí vyšetřování provedené televizním kanálem „Rustavi-2“. Úřad gruzínského ombudsmana ohlásil podobné případy násilí vůči žákům internátní školy v Ninocmindě.

Gruzínské ministerstvo vnitra (MIA) vyšetřuje případ údajného násilí proti tříletému žákovi mateřské školy v Tbilisi, uvedla 26. dubna „Rustavi-2“. Podle vyšetřování je pedagožka, která byla již propuštěna, podezřelá z bití dítěte.

„Rustavi-2“ dříve informoval o obtížné situaci dětí z dětského domova pro děti se zdravotním postižením na předměstí Kodžori. Sirotci poskytli rozhovory, v nichž mluvili o systematickém bití a psychickém týrání. Podle televizního kanálu se jeden ze žáků pokusil o sebevraždu, důvodem bylo násilí.

Podle úřadu ombudsmana není případ Kodžori jediný; nedávno zaměstnance úřadu nepustili do džavachetské internátní školy pro sirotky Sv.Nino v Ninocmindě, která funguje pod patriarchátem gruzínské pravoslavné církve.

Zpráva úřadu ombudsmana tvrdí, že monitorování prováděné na internátní škole v Ninocmindě odhalilo případy násilí vůči žákům.

(EN)
https://www.eng.kavkaz-uzel.eu/articles/55375/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »