Bezpečnostní síly nedovolily postavit stany pro demonstranty proti výstavbě vodní elektrárny Namachvan s tím, že řeka Rioni vytéká ze svých břehů.

Jak napsal „Kavkazský uzel“, odpůrci výstavby vodní elektrárny Namachvan na řece Rioni v západní Gruzii postavili stany 4. dubna poblíž vesnice Gumati a oznámili svůj záměr uskutečnit rozsáhlou akci v Tbilisi.

Protesty proti výstavbě vodní elektrárny Namachvan probíhají téměř šest měsíců. Do 8. března zajistili obyvatelé vesnice Namachvani pozastavení přípravných prací na stavbě vodní elektrárny na řece Rioni, kterou provádí firma ENKA. 14. března se ekologové, občanští aktivisté a politici zúčastnili shromáždění na centrálním náměstí v Kutaisi s tím, že gruzínské úřady odmítají dialog s odpůrci výstavby vodní elektrárny a požadují rezignaci šéfa Ministerstva hospodářství. 29. března předseda vlády Gruzie oznámil, že bude zastavena výstavba vodní elektrárny Namachvan na 9-12 měsíců, aby bylo možné důkladně zkontrolovat její dopad na životní prostředí. Bylo rozhodnuto zapojit do kontroly projektu zahraniční odborníky. 

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/362760/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »