Voličům v Arménii je jedno, který z kandidátů je podporován Kremlem, potřebují bezpečnostní záruky a řešení sociálních problémů, uvedl politolog Armen Vardanjan v komentáři k návštěvě arménského předsedy vlády Nikol Pašinjana v Moskvě. Úzké vztahy s Kremlem mohou vést ke ztrátě části voličů pro Pašinjana, poznamenal politolog Stepan Danieljan. Putinova podpora je pro Pašinjana důležitá s ohledem na jeho soupeření s Robertem Kočarjanem, řekla politická komentátorka Naira Ajrumjan.

Jak napsal „Kavkazský uzel“, 7. dubna arménský premiér Nikol Pašinjan na setkání s ruským prezidentem řekl, že Ázerbájdžán ještě nevydal vězně. Putin a Pašinjan diskutovali také o ekonomických otázkách, včetně výstavby jaderné elektrárny v Arménii.

V předvečer tohoto setkání Pašinjan uvedl, že vztahy s Ruskem jsou pro arménskou vládu prioritou. Pašinjanova cesta do Moskvy je spojena s předčasnými parlamentními volbami, snaží se získat podporu Vladimíra Putina, uvedli ruští a arménští politologové v rozhovoru pro „Kavkazský uzel“.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/362615/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »