Účastníci panelové diskuse „Vyhlídky na rozvoj jaderného průmyslu v Arménii “ dnes v Jerevanu diskutovali o klíčových fázích provádění arménské energetické strategie, postupu prací na modernizaci arménské jaderné elektrárny a dalších důležitých aspektech fungování energetického sektoru země.

Akce byla v rámci spolupráce mezi Ruskem a Arménií v oblasti jaderné energie organizována Státní společností pro atomovou energii Rosatom a Arménským vědeckým výzkumným ústavem pro provoz jaderných elektráren. Diskuse se zúčastnili zástupci specializovaných institucí a odborníci z oboru. Moderoval ji Ara Mardžanjan, národní energetický expert OSN v Arménii.

Ministr územní správy a infrastruktury Arménské republiky Suren Papikjan zaslal účastníkům a organizátorům panelové diskuse „Vyhlídky na rozvoj jaderného průmyslu v Arménii“ uvítací zprávu. Zpráva zejména říká: „Po mnoho let je jaderná energie pro naši zemi základním zdrojem výroby a role tohoto odvětví se nezměnila ani nyní. Strategický program rozvoje energetického sektoru Arménie do roku 2040 počítá s opakovaným prodloužením životnosti arménské jaderné elektrárny po roce 2026 a v budoucnu s výstavbou nové jaderné elektrárny. Je také důležité poznamenat, že jaderná elektrárna je stabilním dodavatelem čisté energie a díky tomu bude Arménie schopna plnit své závazky podle Pařížské dohody o boji proti změně klimatu.“

(RU)
http://kavkasia.net/Armenia/2021/1616112042.php


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »