Gruzínská pravoslavná církev není připravena zapojit se do kampaně zaměřené na zvyšování povědomí o očkování proti koronaviru. Vyplývá to z komentáře vedoucího oddělení public relations patriarchátu protojereje Andrije Džagmaidzeho.

Nejautoritativnější instituci posledních let požádali o pomoc den předtím gruzínští epidemiologové. Vedoucí gruzínského Národního centra pro kontrolu nemocí a veřejné zdraví Amiran Gamkrelidze vyzval Svatý synod, aby „stáli spolu“ v procesu očkování.

„Církev nemůže převzít odpovědnost za podporu očkování, protože to je kompetence a odpovědnost zdravotnických pracovníků,“ napsal Džagmaidze na své stránce na Facebooku.

Poukázal na to, že se dnes řídí rozhodnutím synodu z 11. února, které „vítá skutečnost, že proces očkování spojený s pandemií je prohlášen za dobrovolný, nikoli povinný“.

„To je velmi důležité, zvláště dnes, kdy byla vakcína vytvořena a zdravotničtí pracovníci z různých zemí na ni mají různé názory,“ dodal protojerej.

Džagmaidze rovněž zdůraznil, že bez ohledu na postavení ve společnosti nebo oficiální postavení by se člověk neměl stát předmětem útlaku, urážky a pronásledování, a to jak v případě očkování, tak v případě odmítnutí očkování.

(RU)
http://kavkasia.net/Georgia/2021/1616037420.php


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »