Vypalování trávy a nemožnost využívat pastviny v blízkosti ázerbájdžánských pozic vedly k likvidaci pastevců v pohraničních oblastech, a pokud úřady neposkytnou pomoc, začne masový exodus z vesnic, uvedli arménští vesničané.

Jak informoval „Kavkazský uzel“, 16. listopadu došlo na hranici Arménie a Ázerbájdžánu k ozbrojeným střetům, které skončily po jednání stran s ruským ministrem obrany. Obě strany hlásily ztráty: Ázerbájdžán – asi 7 vojáků zemřelo a 10 bylo zraněno, Arménie – asi 1 mrtvý, 13 zajatých vojáků a 24 nezvěstných. Arménské ministerstvo obrany přiznalo ztrátu dvou bojových pozic. Večer 17. listopadu došlo k přestřelce na hranici arménské oblasti Tovuz a ázerbájdžánské oblasti Tovuz, strany si vyměnily obvinění z porušení příměří. Podle ázerbájdžánského ministerstva obrany došlo dnes ve stejné oblasti k přestřelce, ale arménské ministerstvo obrany to popírá.

Již 16. listopadu bylo kvůli eskalaci konfliktu evakuováno asi 700 pracovníků  dolu Sotk, který se nachází na hranici s Ázerbájdžánem. Šéf komunity Geghamasar pak informoval o hromadění ázerbájdžánské vojenské techniky na hranicích.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/370286/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »