Zákaz veřejné dopravy nesnižuje počet případů nákazy koronavirem a pouze zhoršuje sociální situaci gruzínských obyvatel, protože je stále obtížnější se dostat do práce, uvedli dnes demonstranti v Tbilisi.

Od 14. srpna do 4. září bylo fungování městské dopravy v Gruzii pozastaveno. Je zakázáno pořádat festivaly, zábavné akce, koncerty a sportovní soutěže a je zakázán i provoz dětských zábavních center.

Aktivisté mládežnického křídla opozičního hnutí „Anna Dolidze – pro lidi“ dnes uspořádali poblíž radnice v Tbilisi protestní akci proti zákazu veřejné dopravy v Gruzii. „Žádáme obnovení činnosti veřejné dopravy, protože pracující lidé se nějak potřebují dostat do práce,“ uvádí příspěvek na stránce hnutí „Anna Dolidze – pro lidi“ na Facebooku. K publikaci na sociální síti jsou připojeny fotografie zobrazující několik desítek aktivistů. V rukou drží vlajky Gruzie a transparenty.

„Doprava byla omezena těmi lidmi, kteří se během dne ani na okamžik nepohybují veřejnou dopravou. Kancelář starosty musela nabídnout dvě možnosti, jak situaci napravit – zvýšit počet prostředků veřejné dopravy a kontrolovat tok cestujících, jak se to děje v evropských zemích,“ citoval dnes Sputnik Georgia slova vedoucího mládežnické organizace „Ana Dolidze – Pro lidi“ Michaila Iremadze.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/367156/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »