Gruzínské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že zařízení první polní nemocnice určené k léčbě 500 pacientů nakažených koronavirem začalo na olympijské základně v Tbilisi.

Jak napsal „Kavkazský uzel“, gruzínská ministryně zdravotnictví Jekaterina Tikaradze označila epidemiologickou situaci v zemi za obtížnou a oznámila vážný nedostatek nemocničních lůžek. Ministerstvo uvedlo, že plánují otevření center pro nemocné koronavirem v hotelech a nasazení polních nemocnic. Od 14. srpna do 4. září bylo v Gruzii zakázáno fungování městské dopravy a hromadné akce zábavy a sportu. Úřady od září nevyloučily nová omezení pro neočkované občany. Gruzínská pravoslavná církev až do 4. září posilovala bezpečnostní opatření při bohoslužbách .

Situace s výskytem koronaviru je kritická, takže vytvoření polní nemocnice je nyní nesmírně důležité, říká lékařský ředitel Ústřední dětské nemocnice Ivane Čchaidze. „Takové nemocnice jsou další rezervou v zemi. 500 lůžek bude zdarma, jsou nyní potřeba,“ řekl ve vysílání Rustavi 2.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/367136/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »