Abchazští policisté při raziích během měsíce odhalili 23 nelegálně provozovaných těžebních farem, majitelé byli předvedeni ke správní odpovědnosti.

Jak napsal „Kavkazský uzel “, 31. března přijali poslanci abchazského parlamentu v posledním čtení návrhy zákonů o správní a trestní odpovědnosti za nelegální těžbu a kabinet ministrů rozšířil zákaz těžby kryptoměn a dovozu vybavení pro těžební farmy na rok. Předcházely tomu stížnosti obyvatel Suchumi na časté výpadky elektřiny a prohlášení Černomorenerga, že problémy v energetickém sektoru souvisejí s nelegálním připojením zařízení pro těžbu kryptoměn. Těžařské farmy o celkové kapacitě asi 25 megawattů byly během rozsáhlých zátahů odpojeny od elektřiny, informovalo 24. ledna ministerstvo vnitra Abcházie. To však nesnížilo spotřebu.

Podle abchazského ministerstva vnitra jsou za účelem potlačení nelegální spotřeby elektřiny ve městech a regionech prováděny systematické zátahy, byly vytvořeny pracovní skupiny pro identifikaci těžebních farem. Asi 180 objektů již bylo zkontrolováno, 23 fungujících těžebních farem bylo identifikováno a uzavřeno.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/364494/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »