28. listopadu byli zabiti čtyři občané Ázerbájdžánu při výbuchu protitankové miny ve vesnici Ašagi Seidachmedli, která se dříve nacházela v oblasti Hadrut v neuznané republice Náhorní Karabach. 2. prosince ruská armáda zneškodnila asi 100 kusů výbušnin ve Stepanakertu a také zbavila náloží školu č. 8, v které poté mohlo znovu začít vyučování, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Ti, kteří byli zabiti při výbuchu 28. listopadu ve vesnici Ašagi Seidachmedli v regionu Fizuli, byli příbuzní, kteří cestovali, aby se podívali do své rodné vesnice, a jejich auto Toyota bylo vyhozeno do vzduchu dvěma protitankovými minami, řekl vedoucí tiskové oddělení ázerbájdžánského generálního prokurátora Gunay Salimzade korespondentovi „Kavkazského uzlu“.

Podle experta Vasilije Dandykina budou díky zkušenostem a technickému vybavení schopny ruské mírové síly zvládnout odminování v oblastech, které mu byly přiděleny, nejrychleji během pár měsíců. Ázerbájdžánští ženisté budou podle jeho výpočtů potřebovat více času, přibližně do konce roku 2021, kvůli menším zkušenostem s odstraňováním min.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/357209/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »