Orgány Náhorního Karabachu, zakladatelé IT konference Tech Week 2021 a Arménská nadace pro efektivní vládu podepsali memorandum, jehož jedním z bodů je vytvoření coworkingových center ve Stěpanakertu, Martuni, Martakertu a Askeranu. Specialisté v oblasti vyspělých technologií, které Náhornímu Karabachu chybí, budou na základě těchto center studovat a pracovat na dálku, uvedl ministr infrastruktury Ajk Chanumjan.

Jak napsal „Kavkazský uzel“, 3. července začala ve Stěpanakertu konference Tech week Arcach 2021, na níž se zúčastnilo 400 zástupců IT společností z Arménie a 1100 lidí z regionů Náhorního Karabachu.

V návaznosti na výsledky IT konference Tech week Arcach 2021 podepsalo 5. července Ministerstvo pro územní správu a infrastrukturu Náhorního Karabachu, zakladatelé Tech Week Arcach 2021 a Arménská nadace pro efektivní vládu memorandum o spolupráci. Jedním z prvních programů memoranda je vytvoření coworkingových center ve Stěpanakertu a v regionálních centrech Martuni, Martakert a Askeran. Projekt se jmenuje „Arménie světu“.

Podle ministra pro územní správu a infrastrukturu Náhorního Karabachu  Ajka Chanumjana „účelem tohoto programu je vyškolit informační pracovníky, aby pracovali na dálku v technologických společnostech.“

„V Arcachu (Náhorním Karabachu) je jen asi sto zaměstnanců IT. Naším cílem je zvýšit jejich počet vytvořením společných pracovních míst v příštích měsících. Arménské společnosti budou zaměstnancům pomáhat při školení,“ uvedl.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/365694/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »