Situace ve vesnici Gapanly v ázerbájdžánské oblasti Terter, kterou v noci na 6. února ostřelovala arménská armáda, je klidná. Vesničané jsou zaneprázdněni každodenními činnostmi, děti šly do školy, uvedli místní. 

„Kavkazský uzel“ oznámil, že 6. února od 00:23 do 02:12 místního času byly ostřelovány pozice ázerbájdžánské armády z území, kde byly ruské mírové jednotky, dočasně umístěné ve směru na obec Gapanly v regionu Terter. Ázerbájdžánská armáda odpověděla na ostřelování opětovanou palbou, uvedlo ázerbájdžánské ministerstvo obrany.

Situace ve vesnici Gapanly je klidná, obyvatelé jsou zaneprázdněni svými každodenními záležitostmi, řekl šéf obecního zastupitelstva vesnice Garaagadži Ilham Garajev zpravodaji „Kavkazského uzlu“.

Podle něj „tu noc bylo jen pár výstřelů z kulometu“. „Jedna kulka zasáhla dvůr místního obyvatele. Nikdo nebyl zraněn. Obyvatele Gapanly nemůžete vyděsit. Tato vesnice byla na frontě 30 let a byla téměř denně ostřelována z různých druhů zbraní. Ale poté, co byl konec války, se do vesnice vrátil poklidný život. Přestavěné, zničené domy byly opraveny. Ženy a děti, které vesnici během války opustily, se vrátily,“ řekl Garajev. Dodal, že v obci je „asi 100 domů“.

(RU) 
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/372975/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »