Více než 23 tisíc pozorovatelů z místních nevládních organizací bude v Gruzii sledovat 2. října volby starostů a poslanců do městských zastupitelstev. Komise také zaregistrovala pozorovatele z 52 mezinárodních organizací. Politologové dotazovaní „Kavkazským uzlem“ vyjádřili překvapení nad registrací misí Běloruska, Kazachstánu, Ázerbájdžánu, Ugandy a Uzbekistánu, kde existence demokracie vyvolává otazníky.

Jak napsal „Kavkazský uzel“, 2. října se v Gruzii budou konat volby starostů a poslanců městských zastupitelstev. 20. září gruzínská ústřední volební komise oznámila zahájení inspekce poté, co se v Tbilisi objevily transparenty s „krvavými“ obrázky opozičních vůdců. Podle opozice může mít něco společného s nepovolenou reklamou „Gruzínský sen“. 

89 místních organizací prošlo registrací pozorovacích organizací pro volby do orgánů místní správy. Místní pozorovatele bude zastupovat 23 432 pozorovatelů. Největší počet z nich reprezentovalo pět nevládních organizací – „Zelená planeta“ (3 067 lidí), „Gruzie především“ (2 176 lidí), „Liga příznivců Ameriky“ (1 449 lidí), „Mezinárodní společnost pro spravedlivé volby a demokracii ISFED“ (1 429 lidí) a „Světlo budoucnosti“ (1 331 lidí), píše „Sputnik-Gruzie“.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/368567/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »