Dva bývalí prezidenti samozvané Jižní Osetie Ludwig Chibirov a Leonid Tibilov a poslanci parlamentu Stanislav Kočiev a Vjačeslav Gobozov společně s prvním předsedou Centrální volební komise Borisem Čočievem vydali prohlášení v souvislosti se společensko-politickou situací v zemi.

„Události, které se dnes odehrávají v Republice Jižní Osetie – stát Alania, mohou vyvolávat vážné znepokojení. Čtyři měsíce se neuskutečnila parlamentní zasedání, dosud nebyla sestavena nová vláda, na náměstí Teatralnaja se již více než měsíc koná protestní akce příbuzných Inala Džabijeva (pozn. zemřel po výslechu v případě obvinění z pokusu o zabití ministra vnitra Igora Nanieva)“, nebyl schválen rozpočet země na rok 2021. Ve skutečnosti nemluvíme pouze o vnitropolitických neshodách mezi různými silami nebo vládními složkami, ale také o mezinárodním obrazu a životaschopnosti našeho státu,“ uvádí se ve společném prohlášení.

Signatáři vyzvali úřadujícího prezidenta Jižní Osetie Anatolije Bibilova a poslance parlamentu, aby přešli od konfrontace k dialogu, prohlášení bylo zasláno samotné hlavě státu a vedoucím stran.

(RU)
https://www.kavkazr.com/a/31044653.html


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »