De facto vůdce okupované Jižní Osetie Anatolij Bibilov věří, že rozmístění ruských mírových sil v Náhorním Karabachu bylo „naprosto nezbytné“. Pokud by nebyl zásah Ruska, podle Bibilova by konflikt vedl k podstatně větším ztrátám. Obecně platí, že kamkoli Rusko přijde, věří prezident, přináší s sebou prosperitu.

Bibilov se o Jižní Osetii neobává. Podle představitele režimu nemohou ani události v Karabachu, ani parlamentní volby v Gruzii ovlivnit blahobyt okupovaného regionu, protože bezpečnost na místě zaručuje Ruská federace.

„Republika Jižní Osetie je uznávaným státem, jehož bezpečnost zaručuje Rusko. Dohoda s Ruskem jasně stanoví, že útok na jednu stranu znamená útok i na tu druhou. Jinými slovy, pokud Gruzie udělá něco proti Jižní Osetii, bude to považováno za akci proti Rusku, po níž bude následovat odpovídající reakce. Pokud jde o revitalizaci Gruzie, víte, že Gruzie nezmění svůj postoj k Jižní Osetii, dokud se nedostanou k moci lidé, kteří skutečně ocení jak politickou, tak geografickou situaci, stejně jako právo národa na sebeurčení,“ řekl Bibilov.

(RU)
https://sova.news/2020/11/17/bibilov-tam-gde-mirotvortsy-rf-vezde-razvitie/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »