Pro vládní program hlasovali zástupci arménského Národního shromáždění z frakce „Občanská smlouva“. Opoziční frakce „Arménie“ a „Mám tu čest“ se odmítly zúčastnit hlasování.

Jak napsal „Kavkazský uzel“, 24. srpna představil program vlády arménský premiér Nikol Pašinjan. Skupina novinářů během jeho projevu v arménském parlamentu protestovala a požadovala zrušení omezení pro pracovníky médií při práci v zákonodárném sboru a poskytnutí větší svobody tisku.

Během premiérova projevu se ochranka pokusila násilím odvést opoziční poslankyni Annu Mkrtčjan ze sálu a do následné rvačky se zapojili poslanci vládnoucí frakce, opozičníci a bezpečnostní pracovníci. Předseda arménského parlamentu 25. srpna dvakrát oznámil přestávku a přerušil vysílání zasedání v souvislosti s rvačkami vládnoucí frakce a opozice. Při jednom z nich byli novináři  násilím vyvedeni z místa pro novináře a zakázali filmovat to, co se dělo.

Boje a rvačky v arménském parlamentu umožnily odvést pozornost veřejnosti od politického programu vlády, o kterém ani vládní frakce, ani opozice nejsou připraveny podrobně diskutovat, uvedla politoložka Naira Ajrumjan. Všechny politické síly zastoupené v arménském parlamentu jsou zaměřeny na vzájemnou konfrontaci a v zásadě se nemohou dohodnout, domnívá se politolog Saro Sarojan. 

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/367478/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »