Vyšetřovatelé vznesli obvinění proti náměstkovi generálního štábu Arménie Andranikovi Makarjanovi, uvedl arménský generální prokurátor, aniž by upřesnil článek, podle kterého je za trestný čin obžalován.

Jak uvádí „Kavkazský uzel“, konflikt mezi vedením generálního štábu arménské armády přilákal pozornost vojenských analytiků. Bývalí vojáci se mohou stejně jako obyčejní občané zúčastnit demonstrace proti rezignaci náčelníka generálního štábu Arménie Onika Gasparjana. Poznamenali, že pro aktivní vojenský personál existují určitá omezení.

25. února generální štáb ozbrojených sil Arménie vyzval předsedu vlády Nikol Pašinjana, aby odstoupil. Pašinjan to považoval za pokus o státní převrat a vydal dekret o odvolání náčelníka generálního štábu Onika Gasparjana. Arménský prezident Sarkisjan však tento dekret dvakrát odmítl podepsat. Vyhláška vstoupila v platnost 4. března, v tomto ohledu tisková služba generálního štábu objasnila, že Gasparjan bude nadále působit jako vedoucí generálního štábu po dobu nejméně jednoho týdne. Bývalí arménští vojáci naplánovali na 6. března shromáždění proti rezignaci Gasparjana a vyzvali veterány, aby na shromáždění přišli.

(RU)
https://www.kavkaz-uzel.eu/articles/361481/


Přišel vám článek užitečný? Podpořte nás v naší činnosti.

Další články
«   |   »